Menneskebiblioteket vil være landsdækkende

Human Library-20

Den har været undervejs længe. Ideen om at udbrede Menneskebiblioteket til andre dele af Danmark. Nu lancerer vi et stort 1-årigt udvidelsesprojekt der skal etablere bogdepoter med menneskebøger til udlån i ti byer.

Menneskebiblioteket er en dansk opfindelse og kan opleves i mere end 70 lande verden over, men bevæger du dig udenfor København, så er det ikke til at opdrive et event nogen steder. Det skal der laves om på, derfor har foreningen Menneskebiblioteket taget hul på et stort udvidelsesprojekt.

Mere tilgængeligt for flere

København har i flere år haft sit eget bogdepot fyldt med mennesker til udlån via Menneskebiblioteket. Men nu skal Odense, Århus, Varde og mange andre danske byer også have et bogdepot.

“Det handler om at få gjort Menneskebiblioteket mere tilgængeligt. Med det her projekt, så kan vi blive et landsdækkende tilbud og mange flere skoler, biblioteker og festivaler vil få mulighed for at integrere Menneskebiblioteket i deres aktiviteter lokalt”, siger Ronni Abergel om projektet.

Fundraising først

Nu venter der et arbejde med først at finde nogle økonomiske midler til at løfte opgaven. Derefter sætter selve rekrutteringen af frivillige bibliotekarer, depotbestyrere og bøger i gang. Foreningen regner med at projektet vil mobilisere helt op mod 500 nye frivillige, der optages i de lokale bogdepoter. Depoternes placering afgøres af opbakningen lokalt.

Bestsellers og bibliotekarer søges

Der er brug for mange gode folk til at løfte opgaven med at organisere bogdepotet og arrangere events lokalt. Bibliotekarerne hjælper med at formidle udlån til læserne og med at passe godt på vores bøger. Bøger skal vi bruge rigtigt mangle mange af, så hvis du tænker det kan være noget for dig at blive udgivet på Menneskebiblioteket, så skal du bruge dette link.

Bøger: http://menneskebiblioteket.dk/bliv-en-bestseller/

Vil du hjælpe til i et af de kommende bogdepoter, så kan du melde dig, som frivillig bibliotekar på det nederste link.

Bibliotekarer: http://menneskebiblioteket.dk/artikler/nye-bibliotekarer-soeges-til-menneskebiblioteket/